Limba Engleza si de ce nu poti trai fara ea

Cum sa nu traiesti fara Limba Engleza? Probabil m-ati intreba cativa dintre cei ce ma cititi. Ei bine, se poate sa te incurce un pic mai mult faptul ca nu stii aceasta limba.

Ma uit in jurul meu si realizez ca in ziua de astazi chiar nu poti trai fara sa stii cat de cat aceasta limba. Oriunde te-ai duce si orice ai face trebuie sa cunosti o picatura din aceasta limba, pentru ca ai nevoie de ea indiferent ca iesi pe strada, mergi la restaurant, farmacie, supermarket, librarie, loc de joaca, sa faci plata facturilor si lista poate continua.

Mi-a placut inca de la primele ore din generala, dupa liceu ma descurcam sa dialoghez cu un strain ce vorbea engleza. Dar, dupa ce am plecat de pe bancile scolii am uitat multe notiuni si imi pare super rau, atat de rau incat m-am apucat de cursul pentru incepatori de la Eurocor. Da, curs pentru incepatori, sa-mi fie rusine!

Cum mi-am dat seama ca nu mai stiu sa vorbesc in engleza? Simplu. Mai primeam cate un e-mail si nu reuseam sa il traduc in timp ce il citeam,  Sincera sa fiu, in momentul acela aveam un amalgam de sentimente, eram descurajata total, mi se parea o eternitate sa o iau de la capat cu toata gramatica. Si te enerveaza cumplit acest lucru, adica sa nu intelegi nimic din ce ti-ai dori sa afli.

Dar, am zis ca trebuie sa o fac, pentru ca altfel nu m-as descurca sau as face-o foarte, foarte greu. Asadar, m-am apucat de cursul de incepatori. Cei de la Eurocor au redactat atat de bine lectiile inca am pornit cu ganduri pozitive in parcurgerea primului curs.

La inceputul fiecarei lectii am gasit exercitii pentru „incalzire” sau warm-upuri asa cum le numesc ei. Apoi notiuni de gramatica, de comunicare, teme pentru acasa, iar la sfarsit am gasit raspunsurile corecte pentru a ma verfica singura, dar si un dictionar ce contine cuvintele noi.

Asadar, foarte frumos structurat si usor de invatat. Voi cum procedati cand vreti sa invatati o limba straina?

 

Share: