Skip to content

Briose cu faina de cocos

In ultimele zile toamna isi face simtita din ce in ce mai mult prezenta. Asa se face ca in diminetile ploioase simti nevoia sa pregatesti ceva bun dupa care sa te relaxezi la o cana de ceai.

Asta am facut astazi, aveam pofta de niste briose dar nu din acelea clasice uscate, imi doream ceva cu un blat mai umed si am improvizat o reteta cu urmatoarele ingrediente.

Ingrediente:

  • Un ou
  • Un praf sare
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana lapte
  • O jumatate cana faina de cocos
  • O cana faina de grau
  • 3 linguri gem de prune fara zahar
  • 5 lingurite eritritol
  • 2 linguri ulei
  • O lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Am inceput prin a bate oul cu praful de sare, dupa care am adaugat apa minerala, laptele si uleiul. Am omogenizat si am continuat cu adaugarea ingredientelor uscate, faina de grau, faina de cocos, praful de copt si indulcitorul.

La sfarsit am adaugat si putin din gemul cu nuca si fara pic de zahar pregatit de mama anul acesta ca sa simtim si putin din gustul toamnei.

Apoi le-am pus in forme de briose si le-am dat la cuptor la 180°C pana s-au rumenit usor.

Trebuie sa recunosc ca nu am stiut ce o sa iasa si spun asta pentru ca a fost prima data cand am folosit si altfel de faina decat cea de grau.

Dupa coacere, briosele au avut textura asemanatoare cu cele de gris, umede asa cum mi-am dorit si cu o usoara aroma de cocos, dar si o tenta de gem de prune printre care regaseam si cate o nuca crocanta.

Pentru ca nu au iesit foarte dulci (nici nu mi-am dorit) am putut servi briosele cu gemul de prune. Combinatia chiar daca nu pare este una reusita si chiar mi-am satisfacut pofta de ceva bun. Astfel ca voi continua sa folosesc aceste noi ingrediente ce si-au facut loc in bucataria mea, atat pentru gust cat si pentru proprietatile lor.

Ce este Eritritolul si faina de cocos?
Eritritolul este o substanță dulce, care se găsește în legume, fructe, obținut în cantități mari în timpul fermentației de cultură a plantelor, purificat și cristalizat pentru a se transforma în zahăr granulat utilizabil. Oferă aceeași îndulcire ca și zahărul.

Făină albă din nuca de cocos, cu aromă plăcută de nucă de cocos, versatilă. Conținut ridicat de fibre, poate contribui la funcționarea normală a sistemului intestinal.

Aceste produse dar si altele le gasiti pe siteul celor de la NoSugarShop.ro.

Voi folositi acest tip de ingrediente?

15 Comments

  1. Arata foarte bine briosele tale, trebuie sa reducem zaharul din alimentatie 🙂

  2. Ce interesant… nu am mai folosit faina de cocos, nici nu stiam ca exista dar pare un produs bun! Il pun pe lista! <3

  3. Mi s-a făcut o pofta de nu mai pot. Arata genial și sunt convinsa ca sunt extrem de gustoase

  4. De ceva timp îmi doresc să înlocuiesc și eu făina albă de grâu cu cea de cocos sau de migdale. Însă nu am făcut-o de emoții că n-o să-mi iasă rețetele așa cum îmi doresc. 😀 Acum am prins curaj, după acest articol al tău.

  5. Foarte fain ti-au iesit briosele!! Mi-ai facut o pofta…. Yummy!! Love it!!

  6. Eu ador gustul și mirosul de cocos. Culmea pana acum nu am folosit faina de cocos, dar o sa salvez rețeta și o sa încerc.

  7. portiadecitit portiadecitit

    Nu am folosit niciodata faina de cocos. Arata tare bine briosele tale!

  8. Nu am folosit produsele, dar numai cand ma gandesc la faina de cocos mi se face pofta !

  9. Denisa Denisa

    Arata bine de tot, sigur sunt delicioase!

  10. Nu stiam de acest eritritol 🙈 ce ma bucur ca am citit articolul tău. Maine imi pregătesc si eu rețeta ❤🤗

  11. Andreia Butnaru Andreia Butnaru

    Arata tare fain briosele tale, am facut si eu , o reteta asemanatoare dar le-am bronzat nitel :)) Am un cuptor electric tare dubios in care pot gati chiar si cu ochiurile inchise :))

  12. albusteluta albusteluta

    Astazi am facut si eu briose! Este adevarat ca am pus faina normala dar briose am facut pentru ca erau pe lista de 2 saptamani 🙂

  13. mititele, frumusele, gustosele sigur… super treaba cu briosele acestea!

  14. Trebuie sa incerc si eu reteta aceasta! Ador briosele si am formitele, ba chiar si unele ingrediente deja! 🙂

  15. Foarte faine au ieșit, bravo. Eu nu folosesc genul ăsta de produse, însă îmi dau seama că ar fi foarte utile.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: