Este o rețetă inventata de mine ,foarte gustoasa și foarte ușor de făcut.Se poate face si de post.
ingrediente :

  •  o cana și jumătate lapte
  • o cana apa minerala
  • o jumătate cana ulei
  • o jumătate cana zahar
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • vreo 10 mere medii
  • faina cat cuprinde
  • 2 oua (optional)

Cum preparam: amestecam apa ,uleiul și laptele cu ouăle ,zaharul ,zaharul vanilat și praful de copt apoi adăugăm faina cat cuprinde sa fie un aluat gros dar sa poată fi amestecat cu telul.
Punem jumătate din compoziție intr-o tava cu hârtie de copt ,o uniformizarea și o dam la cuptor la 180 ° pana se rumenește puțin.Intre timp curațim merele de coaja ,le spalama și le dam prin răzătoarea cea mare,punem o lingura de zahar (după gust)și le călim intr-o cratiță pana nu mai au zeama(cui ii place poate pune și scorțișoară)
Dacă prima foaie sa copt așezăm frumos merele și pe deasupra aluatul care trebuie uniformizarea ,apoi dam din nou la cuptor pana ce se rumenește partea de deasupra.
Se lasă la răcit ,apoi o  puteți tăia și savura!

Share: