Skip to content

Cele cinci limbaje ale iubirii – review

În sfârșit Cele cinci limbaje ale iubirii a ajuns la mine, această carte o am pe lista de citit de câțiva ani. Îmi amintesc că mi-a fost recomandată de cineva pe un grup de educație blândă, când am început să nu mă mai înțeleg cu Adelina. Când eu ziceam nu și ea acționa de parca aș fi zis da, sunt sigură că nu doar la mine se întâmplă asta de la o vârstă.
Începând sa citesc cartea mi-am dat seama că de fapt aceasta este o carte pentru cupluri sau familii, iar capitolul destinat în întregime celor mici vine abia la sfârșit.
La o prima răsfoire am observat că această cartea vine structurată pe capitole, de exemplu primul capitol este despre „Ce se întâmplă cu iubirea după căsătorie” dar al patrulea capitol „Primul limbaj al iubirii:declarațiile vine cu mai multe subpuncte.

Autorul ne povestește cum a avut trei căsătorii și de fiecare dată a divorțat imediat pentru că imediat după căsătorie totul se schimbă. A ajuns la concluzia că singurul motiv care ar putea distruge căsniciile ar fi fost comunicarea. Și a găsit cinci limbaje pentru o comunicare mai bună:cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cei dragi, cadourile, serviciile și contactul fizic.

Degeaba îi spui te iubesc în limba pe care o cunoști tu dacă ea nu înțelege acea limbă. Exact asta auzeam și zilele trecute într-un interviu în care persoana respectivă româncă fiind auzea de la iubitul ei „I love you” dar ea îl lua ca pe orice dar nu ca pe un sincer „te iubesc”.
Poate pare un moft dar citind acest lucru îmi dau seama că așa e.
Cartea este tare interesantă și o recomand cu drag pentru oricine.

Cea mai importantă carte din lume despre comunicarea autentica în relații este scris de Gary Chapman și o găsiți pe Libris.

 

8 Comments

  1. Am citit-o si eu si am inteles ca fiecare iubeste asa cum isi doreste el sa fie iubit si nu cum are nevoie persoana de langa el.

  2. am si eu cartea si mi-a placut foarte mult! cred ca e important sa stii ce isi doreste celalalt!

  3. Oana Alexandra Tudose Oana Alexandra Tudose

    Nu am apucat să o citesc încă, totuși e pe lista mea 🤩

  4. Am pus-o in wishlist, sper sa-i vina randul curand. Cred ca e una din cartile care aduce un plus de liniste isi calm n vietile noastre

  5. Ion Anamaria Ion Anamaria

    Pare interesanta din ce am citit aici. As vrea sa o citesc. Mulțumesc.

  6. Ma bucur s-o descopar si eu. Nu stiam nimic de aceasta carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *